Herroepingsrecht – retourneren

Kort en krachtig: wij doen niet moeilijk! We gunnen je bij een webshopbestelling altijd 60 dagen de tijd om een product te beoordelen en indien het toch niet bevalt, naar ons terug te sturen: krijg je natuurlijk je geld terug. Je kan het artikel ook naar één van onze winkels terugbrengen: graag vóóraf hierover even contact.

Je hebt, dat is wettelijk namelijk zo geregeld, 14 dagen retourrecht. Wij maken daar 60 dagen van (maximale zichttermijn na ontvangst) maar het retourneren doe je wel op eigen kosten: een meubelstuk is tenslotte geen mode-item of een paar nieuwe sneakers, vinden wij. Wij reken op je begrip hiervoor en hopen dat je goed nadenkt en een weloverwogen keuze maakt als je bij ons iets bestelt.

Vandaar dat wij ook winkels hebben, daar kan je proefzitten, testen en alles te weten komen voordat je iets aanschaft. We hebben zelfs een stofstalenservice! In het zichttermijn, kan je het artikel bekijken (!) zoals je in onze winkel of showroom ook zou doen. Alles over het retourneren van aankopen in/uit onze (fysieke) winkels, lees je hier!

Op maat en/of speciaal gemaakte meubels zoals fauteuils en banken (waarvan jij de stof, kleur en uitvoering bepaalt: ‘made to order’) kunnen alleen geannuleerd worden, als deze nog niet in het productieproces van de producent/leverancier zitten. Indien je een aankoop hebt gedaan via onze webshop, kan je artikelen (ongebruikt!) retourneren binnen de zichttermijn van 60 dagen. Halen wij het artikel, de bank of fauteuil bij je op, zijn er retourkosten aan verbonden variërend tussen de 35 en 350 Euro: prijs op aanvraag.

Nadat je online een bestelling hebt geplaatst, kan je direct (redenvrij) je aankoop weer annuleren. Als je bijvoorbeeld twijfels hebt over de aankoop, laat het ons meteen weten: via email! Zo kunnen wij de order annuleren en zijn hier voor jou geen kosten aan verbonden. Als jouw artikel al onderweg is of bij jou is bezorgd, kan je natuurlijk ook binnen de bedenktermijn annuleren. Echter komen de retourkosten van terugzending dan wel voor jouw rekening. En dan, dus echt niet happy, lees onderstaande kleine lettertjes:

U hebt het recht om binnen een termijn van 60 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 60 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (PDF: Herroeping-formulier) maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping: als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat die termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. Als wij het voor je gaan regelen, zijn er (afwijkende) retourkosten aan verbonden variërend tussen de 35 en 350 Euro.

Ons retouradres:
What is Hip / New Purpose bv
Pretoriusstraat 21
1092 EX Amsterdam

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.