Selecteer een pagina

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. Vandaag: What is Hip – Oost.

Foto: Jesper Boot

Interieurwinkel What Is Hip

Karakteristiek in de winkels van What is Hip is de muur, waar je deels de oude bakstenen van het pand ziet. De rest is volledig opgeknapt. What is Hip is een vertakking van New Purpose, een onderneming die zich richt op het ontwerpen en inrichten van kantoorruimtes van bedrijven als Segway en Holland & Barrett.

De spullen die in de verbouwde kantoren kwamen te staan, sloegen zo aan dat de ontwerpers van New Purpose een jaar geleden in West een eigen winkel openden. Nu is er een nieuwe vestiging in Oost en medio augustus opent een derde in Alkmaar.

Showroom
En zo is de winkel een showroom en interieurwinkel ineen: bedrijven bekijken er wat bij hun kantoor past en particulieren zoeken er een nieuwe bank of tafel. Een groot meubelstuk kopen doe je namelijk niet online, vindt Lucia Mooij (27), interieurontwerper bij What is Hip.

“We willen de strijd aangaan met webshops. Een bank moet je zien, voelen, testen en ruiken.” En dus is er in de gigantische ruimte genoeg te zien: leren banken, gelakte salon­tafels en houten wijnkastjes staan naast en door elkaar. Tussen al dat meubilair snuffelt hondje Pollux.

De winkel richt zich op Nederlandse merken als Dutchbone en BePureHome. Hoewel de bedrijfsnaam anders doet vermoeden, zijn niet alle meubelstukken hipper dan hip. “Hip staat niet per se voor nieuw, hip is klassiek en tijdloos.”

×
Hallo, kunnen we je helpen?